Gepersonaliseerde workflows

Debiteuren volgen hun eigen ‘slimme’ workflow

Door het maken van diverse workflows kan je dus voor ieder soort debiteur een andere opvolgwijze bepalen. Zo kunnen risico’s gemanaged worden. Een debiteur met een hoog risico, zal je immers anders willen opvolgen dan iemand met een laag risico. Zo worden de debiteuren allemaal individueel behandeld en krijgen zij de aandacht die ze verdienen. Zelfs unieke workflows per debiteur behoren tot de mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een debiteur die in zijn inkoopvoorwaarden heeft bepaald dat hij pas na 90 dagen hoeft te betalen. In die situatie heeft het geen zin om daaraan een workflow te koppelen dat al na 12 dagen een sms stuurt ter herinnering aan het vervallen van de factuur. Maar stelt u in of de factuur 14 dagen al gefiatteerd is om zo tot tijdige controle te komen of deze factuur op tijd betaald zal gaan worden.

Als de debiteurenworkflows zijn bepaald dienen deze nog aan de debiteuren toebedeeld te worden. Zodra een workflow aan een debiteur is gekoppeld gaat Incassotool haar werk doen. U weet u dan zeker dat uw debiteuren de structurele aandacht krijgen die zij verdienen. Structureel en volautomatisch.

 

 

Profielen

incassotool-voordelen-opdrachtgever

Dossier opbouw

Van alle gesprekken en verstuurde documenten worden aantekening gemaakt die wordt gekoppeld aan de facturen die in de correspondentie aan de orde zijn. Dit kan leiden tot een volgende actie, bijvoorbeeld het treffen van een regeling, het inzetten van de salesmanager, of het agenderen van een door de debiteur gedane toezegging.
Regelingen kunnen worden getroffen, vastgelegd en geagendeerd vanuit het systeem. Wanneer een debiteur op de link “opmerking” klikt zal de er een nieuwe actie aan de actielijst worden toegevoegd zodat u de debiteur ook snel antwoord kunt geven.
Feitelijk legt de software voor iedere factuur een dossier aan, waarin in chronologische volgorde kan worden bekeken wat er allemaal is gebeurd, en waarbij u de documenten, sms-berichten, mails en aantekeningen in één overzicht bij elkaar hebt.