Microsoft Azure

Cloudplatform

Incassotool heeft voor haar online applicatie gekozen voor Microsoft Azure als Cloud platform.

Incassotool is een clouddienst. Alle gebruikers van Incassotool, zowel de opdrachtgevers, debiteuren van deze opdrachtgevers, creditmanagers, incassopartijen, enz. enz. kunnen via praktisch elk device met een gewone webbrowser gebruik maken van Incassotool. 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.

Gebruikers van Incassotool werken niet op een lokale server bij ons op kantoor, ook niet op een eigen server in een datacenter, maar 100% op de hard- en software van Microsoft in door Microsoft gehoste datacenters. Incassotool is volledig gebouwd op de software van Microsoft.

De meest belangrijke reden is toch om met een partij samen te werken die de Nederlandse markt, inclusief alle bijbehorende regels en wetgeving kent en kan toepassen. Microsoft heeft hiermee een unieke positie. Als enige 100% cloud provider hebben zij een Nederlands kantoor en kunnen zij meedenken op het technische vlak, maar ook als het gaat om toepasbaarheid en zo compleet mogelijk te zijn. Met het Microsoft Azure platform voldoen ze nu en in de toekomst bijvoorbeeld aan alle privacyregels.

Zo’n ingrijpende stap als switchen van fundament van het programma heeft nogal wat voeten in de aarde gehad. Voldoen aan privacy wetgeving kan volledig binnen de eigen code geprogrammeerd worden, maar met de keuze voor Microsoft Azure krijgen veel beveiligingsrisico’s op voorhand al afgedekt. Een belangrijke overweging bij het kiezen van een nieuw fundament. Veiligheid en beveiliging zijn perfect geregeld. Voor nu en later. Met deze keuze hebben we ons ook veel meer kunnen richten op het ontwikkelen van de functionaliteit waar onze klanten om vragen.

 

Schaalbaarheid
Een ander aspect van Microsoft Azure is dat deze bijna onbeperkt groot is. Dat maakt onze cloudtoepassing haast eindeloos schaalbaar. Zonder lastige overwegingen qua computers, opslag en werkgeheugen. Dat is allemaal al in Azure geregeld. Zo kunnen we opschalen én downsizen wanneer nodig, zonder dat we hier over hoeven na te denken.

 

Add-ons en Apps
Met Microsoft Azure wordt het heel eenvoudig om andere Microsoft apps aan Incassotool te koppelen. Zo hebben wij Microsoft Power BI al gekoppeld aan Incassotool en zijn er al verschillende dashboard opgeleverd welke rechtstreeks gekoppeld zijn aan de Incassotool database. Met de restricties zoals deze door Microsoft gegarandeerd worden.